Esittely

Lyhyesti

Olen Mikko Strahlendorff, 40v  kahden kouluikäisen lapsen isä.  Pyrin edellisissä kunnallisvaaleissa Helsingin kaupunginvaltuustoon, mutta 132 äänen saaliilla en päässyt. Ennakkoäänestyksen alkaessa olin ulkomailla, joten tärkeä kampanjointi jäi väliin. Oppia tuli yrityksestä paljon muutenkin. Nyt haluan yrittää päästä vihreiden puoluevaltuuskuntaan.

Mikko StrahlendorffMikko Strahlendorff

Haluan parantaa ihmisten elämänlaatua. Liikkumattomuus on este pitkäikäiselle hyvinvoinnille, ihmiset on houkuteltava liikkumaan enemmän, mutta sen on tapahduttava luontevasti ja hyvällä mielellä. Tähän päästään kehittämällä asuin- ja työympäristöä  ja sen erilaisia palveluja. Julkisilla palvelujärjestelmillä helpotetaan ihmisten elämää liikaa, koska liikkumaton ihminen voi lopulta huonommin.

Haluan kuunnella kansalaisten tunteita kokemistaan haasteista, jotta tuloksia syntyy konkreettisesti oikeisiin kohteisiin. Kerro sinun tuntemuksista: mikko.strahlendorff@vihreat.fi.

Olen opiskellut meteorologiaa ja työskennellyt pääasiassa sääpalveluun ja ympäristön havainnointiin liittyvissä tehtävissä Ilmatieteen laitoksella, Euroopan komissiossa Brysselissä sekä avaruusohjelmien asiantuntijana ja neuvottelevana virkamiehenä Liikenne- ja Viestintäministeriössä. Päällimmäiseksi viisaudeksi työkokemuksestani on noussut havainto, että järjestelmien toimintaa on hyödyllistä tarkasti seurata, jotta uusi toimii vanhaan verrattuna paremmin. Puutteiden toteaminen nopeuttaa järjestelmien parantumista eniten.

Henkilö

Olen syntynyt 18.6.1973 Helsingin Naistenklinikalla suomalaisen äidin ja saksalaisen isän esikoisena. Olen kasvanut kaksikielisenä asuen lapsena ensin Suomessa Helsingissä, sitten Saksassa Berliinissä ja Lyypekissä. 11-vuotiaana tulin takaisin Helsinkiin, jossa Helsingin Saksalaisesta koulusta pääsin ylioppilaaksi v. 1992. Opiskelin Helsingin Yliopistossa, mutta aloitin työt jo kesken opintojen, joten valmistuin meteorologian maisteriksi vasta 2003.

Erosin vuonna 2011 13 vuotta pitkästä avioliitosta, josta syntyivät poikani (2002) ja tyttäreni (2004). Lapset asuvat puolet ajastaan äitinsä luona ja puolet minun huollettavina. Tämä rytmittää arkeani, koska osallistun vahvasti lasteni harrastuksiin, erityisesti poikani jalkapallojoukkueen Pitäjänmäen Tarmon toimintaan.

Lasten kasvatus on tärkeimpiä tehtäviä elämässäni. En kuitenkaan ota sitä raskaasti, vaan pyrin hyvään tulokseen kurin ja huumorin tasapainolla. Menestys kasvatustyössä vaihtelee, koska eniten tuloksia auttaa oman käyttäytymisen parantaminen eikä se aina onnistu.  Lapsieni huulilla karehtii kuitenkin usein hymy, joten saanen olla tyytyväinen. Keski-ikäisenä maailmaa katsoo rauhallisemmin ja selkeämmin - jo tietäen, mikä on tärkeää ja millainen elämä tuntuu hyvältä.

Työkokemus

Aloitin töiden tekemisen 15-vuotiaana kesätöissä Ässä-Marketin pääkonttorissa. Tein mm. asiakaskyselyjä kauppojen ovilla. Sen jälkeen työskentelin yhden kesän postinjakajana ja kesäapulaisena postimerkkikeskuksessa.

Opiskeluaikana siirryin varsin nopeasti säätieteilijöiden pääasiallisen työnantajan palvelukseen Ilmatieteen laitokselle IL. Siellä olen aloittanut sääpalvelun aputehtävistä ja edennyt sääennusteet tekeväksi päivystäväksi meteorologiksi opintojen ohessa. Kutsumukseni oli kuitenkin kehittää IL:n web-palveluja, niin koko kansan yleistä portaalia kuin maksavien asiakkaiden erityispalveluita ja toimin näissä kokopäiväisesti vuodesta 1997 ensin kehittäjänä ja sitten ryhmäpäällikkönä. Välillä olen hoitanut siviilipalveluksen pois Taideteollisen korkeakoulun webmasterina, ja junaillut gradustipendin yhteydessä Kumpulan kampukselle liikuntahallin hallisäätiön toiminnanjohtajana. Ilmatieteen laitokseella etenin 2004 Informaatiojärjestelmät yksikön päälliköksi ja johdin sääpalvelun tuotanto-ohjelmistojen ja tietokantojen kehitystä. Yksikönpäällikön tehtävistä lähdin kokemaan Euroopan komissiota Euroopan Unionin uuden satelliittiohjelman kehittämiseksi 2007. Palasin 2010 Suomeen ensin Liikenne- ja viestintäministeriössä edustamaan Suomea eri EU komiteoissa ja Eurooppalaisen tutkimusinfrastruktuurin kehityshankkeessa. Samaa työtä jatkan nykyisin Ilmatieteen laitoksella, hoitaen lisäksi arktisen alueen havainnoin parantamista.

Liikunta

Pelaan jalkapalloa Helsingin piirin 7. divarin joukkueessa FC Überkleber, joka on Helsingin Kullervon kakkosjoukkue. Jalkapalloa tulee pelailtua myös Kumpulan kampuksen tai Liikenne ja viestintäministeriön joukkueissa Mikes-sarjassa ja futsalia kavereiden kanssa Kumpulan liikuntakeskuksessa.

Poikani jalkapallojoukkueessa avustan valmennuksessa silloin,  kun 4 joukkueen ringin päävalmentajamme ei kaikkialle kerkeä.

KULJEN TYÖMATKANI POLKUPYÖRÄLLÄ, koska jalkapallossa on hauskempaa kun jaksaa aina juosta lujaa.

Politiikka

Yhteisten asioiden hoitaminen on opiskeluajoista lähtien ollut lähellä sydäntäni. Helsingin Yliopistossa opiskelin yli 10 vuotta ja tuona aikana olin hyvin aktiivinen useissa opiskelijajärjestöissä. 7 vuotta olin hallituksessa tai puheenjohtajana omassa ainejärjestössäni Synop ry:ssä, lisäksi olin perustamassa Matlu ry:tä, Kumpula Liikkuu ry:tä ja Helsingin yliopiston jalkapalloseuraa. Vahvimmin politiikkaan osallistuin kuitenkin Opiskelijoiden liikuntaliitossa. Kolmen hallituskauden aikana olin ensin kansainvälisten ja viestintäasioiden vastaavana, sitten talousvaliokunnan puheenjohtajana ja lopuksi hallituksen varapuheenjohtajana.

Sosiaalipoliittiset asiat ovat minulla olleet olennaisempia kuin varsinainen koulutuspolitiikka, ja olen aina hyvin itsenäisesti ja intuition pohjalta muodostanut mielipiteeni eri asioista. Opiskelijavuosista oppineena haluan nykyään erityisesti kuulla muiden mielipiteitä ja keskustella ennen päätöksentekoa. Päätösten pitää tuntua oikeutetuilta asianosaisten kanssa, joten siihen kannattaa käyttää aikaa.

Add a Facebook Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *