Puoluekokous’tain’t2015

Minut’tain’tvalittiin’tain’tOulussa’tain’tsateisesta’tain’tsäästä’tain’thuolimatta’tain’tseuraavaksi’tain’tkahdeksi’tain’tvuodeksi’tain’tpuoluevaltuuskuntaan.’tain’tKiitos’tain’tluottamuksesta!’tain’tLupaan’tain’tpitää’tain’tparempaa’tain’ttyötä’tain’tja’tain’tliikuntaa’tain’tesillä’tain’taktiivisesti’tain’tja’tain’ttehdä’tain’tomalta’tain’tosaltani’tain’tvihreistä’tain’tkoko’tain’tkansan’tain’tparasta’tain’tvaihtoehtoa.Alla’tain’ton’tain’tvielä’tain’tminun’tain’tosallitumiseni’tain’tpoliittiseen’tain’tkeskusteluun:’tain’tkatso’tain’tvideo’tain’t(kuvannut’tain’tKaihsu’tain’tTai,’tain’tkiitos!)’tain’ttai’tain’talla’tain’tteksti


Rakkaat vihreät

Valtion Liikunta Neuvoston varajäsenen kausi päättyy pian, joten on aika vielä yhdelle liikuttavalle puheelle.

OKM järjesti Kansallisen liikuntafoorumin viime syksyllä, oliko joku paikalla?

Tapahtumassa oli mielenkiintoisia esitelmiä:
Esimerkiksi Tutkimustulos kymmeniltätuhansilta jenkeiltä, joita seurattiin 6 vuoden ajan:
Liikkumattomuus osoittautui yhteiskunnalle kalliiksi: keskimääräinen vuosittainen terveyskulut tarpeeksi liikkuvilla oli alle 600 USD, riittämättömästi liikkuvilla yli 1300 - yli kaksinkertainen hinta suorissa kuluissa ja poissaoloina vieläkin enemmän.

UKK instituutin esittämiä tutkimustuloksia oli kaksi:
Kun aktiivisuusrannekkeilla suomalaisten aktiivisuutta on seurattu:
Valveilla oloaikaankin keskimäärin 3/4 ajasta on lepotilaa, yleensä istuen.
Toinen tulos UKKlta: Istuminen lisää kuolemisen riskiä kun istuu yli 7 tuntia päivässä.
Kuinka moni teistä kokee istuvansa yli 7 tuntia päivässä - nouskaa seisomaan.

Nouse Suomi ja liiku, erityisesti työikäiset aikuiset. Yleensä puhutaan ensijaisesti lasten liikunnasta. Autetaan samalla valtiontaloutta, UKKn mukaan potentiaalia on 1-2 miljardin säästöihin ja kaupan päälle saa aktiivisempaa elämänlaatua.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Add a Facebook Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *