Ravintoloiden alkoholivero puoleen!

A-Studion Kännikeskustelu eilen illalla 15.5. kirvoitti oman ratkaisuni: juopottelu pitää saada siirtymään ravintoloihin, koska siellä on sentään jotain toivoa vaikuttaa suomalaisten alkoholikulttuuriin.

Ohjelmassa esitettiin tarpeeksi tietoa vakuuttamaan minut, että asialle on hyvä yrittää löytää ratkaisuja, mutta ohjelman puhujilta en ratkaisuja ehtinyt kuulla. Jouduin nimittäin keskeyttämään ohjelman seuraamisen (Saksan Bundesligan pudotuspeli Düsseldorf-Hertha BSC Berlin oli asiaohjelmaa mielenkiintoisempi tällä kertaa), ehkä ratkaisuehdotuksiakin tuli myöhemmin.

Itse näen, että vaikka ravintoloisssa kulutetaan vain alle 10 % alkoholijuomista, niin siellä kuitenkin on edellytykset ohjata juomiskulttuuria.  Juominen pitäisi siis saada siirtymään enemmän ravintoloihin. Siellä voi ohjata ihmiset maltillisemman tahdin ja aikaisemman juomisen lopettamisen tielle. Itse nautin olutta, viiniä (varsinkin kuohuvaa) ja joskus viskiäkin - en kuitenkaan ikinä enää päästä itseäni KÄNNIIN. Siinä tilassa kun ei elämästä voi millään nauttia! Uskon lisäksi, että ravintoloiden järjestyshäiriöt ovat lievempiä kuin ihmisten kodeissa koetut. Niistä ei yhteiskunta kuule kuin vain silloin, kun puukko on löytänyt jonkun vatsalaukun tai muuta traagista vastaavaa.

Useita hyötyjä tästä voisi syntyä: ensinnäkin juomiskulttuuri voisi sivistyä, toiseksi ravintola-ala kasvaisi ja tuottaisi talouskasvua ja ehkä vielä väkivaltatilastotkin Suomen osalta lieventyisivät.

Kokeillaan!

 

This entry was posted in Yleinen. Bookmark the permalink.

Add a Facebook Comment

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *